Apvārīti un pēc tam tvaicēti rīsi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kāds varbūt vīpsnās un teiks – ar ko gan tvaicēti rīsi gardāki par vienkārši izvārītiem, taču ikviens, kas būs pagaršojis tvaicētos, atzīs, ka tie ir daudzkārt gardāki. Tādus rīsus var pasniegt kopā ar gaļu, mērci, sautēt kopā ar dārzeņiem vai pēc tam izmantot suši gatavošanai.

Nepieciešams:

  • ūdens,
  • rīsi,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Katlā uzvāra ūdeni, kam pievienota sāls. Ūdenim jābūt vismaz divreiz vairāk nekā rīsiem, galvenais, lai tie ir krietni nosegti ar ūdeni, proporcijai nav tik liela nozīme.

2

Kad ūdens vārās, lēnām var pievienot rīsus. Svarīgi rīsus bērt lēnām, lai ūdens nepārtrauc vārīties. Ik pa brīdim jāapmaisa, lai tie nepielīp pie katla dibena. Vāra 5–10 minūtes.

3

Ik pa brīdim izņem kādu rīsu un pagaršo – tam jābūt mīkstam, bet nelīdz galam, lai pa vidu vēl jūtams viegls kraukšķis. Kad šāda konsistence sagaidīta, tad ielej rīsus sietā un noskalo zem tekoša ūdens. Tas jādara, lai rīsi nebūtu miltaini un ķepīgi.

4

Ielej katlā ūdeni, uzliek sietu ar rīsiem, sietam uzliek vāku un tvaicē apmēram 15–20 minūtes, kamēr rīsi pavisam gatavi. Šādi pagatavoti rīsi būs patīkami irdeni un tie labi iederēsies gan salātos, gan suši un vienkārši kā pamatēdiena piedeva.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...