Ar bulguru pildīti cepti cukini Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Gandrīz jebkurus rudens dārzeņus var cept ar pildījumu – sākot no ķirbjiem, kabačiem, baklažāniem, tomātiem un beidzot ar kartupeļiem, bietēm, kāliem. Ja tos pilda ar gaļu, tad parasti pievieno vārītus rīsus. Šajā receptē to vietā izmantots bulgurs.

Nepieciešams:

  • 4–5 ēdamkarotes pusvārīta bulgura,
  • 1 cukini,
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas,
  • 1 šķēlīte cauraugušas kūpinātas cūkgaļas,
  • rīvēts siers,
  • svaigas pētersīļu lapiņas.

 

Gatavošana:

1

Bulguru novāra pusmīkstu, tas ir, atkarībā no lieluma vāra 5–15 minūtes.

2

Cukini var aizstāt ar nelielu kabaci. To noskalo, pārgriež uz pusēm un izgrebj viducī sēklu tiesu un tad apsāla. Ja patīk, var pārkaisīt arī ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

3

Uz cukini noliek nelielos gabaliņos sagrieztu kūpinātu cūkgaļu, to var aizstāt arī ar kādu citu gaļu, piemēram, vārītu vistu. Pāri tai novieto bulguru.

4

Cep līdz 180–200°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20–30 minūtes, atkarībā no cukini lieluma. Tad pārkaisa ar rīvētu sieru un turpina cept, līdz tas ir pakusis.

5

Pasniedz, pārkaisītus ar sasmalcinātām pētersīļu lapiņām vai citiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...