Gandrīz jebkurus rudens dārzeņus var cept ar pildījumu – sākot no ķirbjiem, kabačiem, baklažāniem, tomātiem un beidzot ar kartupeļiem, bietēm, kāliem. Ja tos pilda ar gaļu, tad parasti pievieno vārītus rīsus. Šajā receptē to vietā izmantots bulgurs.
Nepieciešams:
Bulguru novāra pusmīkstu, tas ir, atkarībā no lieluma vāra 5–15 minūtes.
Cukini var aizstāt ar nelielu kabaci. To noskalo, pārgriež uz pusēm un izgrebj viducī sēklu tiesu un tad apsāla. Ja patīk, var pārkaisīt arī ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Uz cukini noliek nelielos gabaliņos sagrieztu kūpinātu cūkgaļu, to var aizstāt arī ar kādu citu gaļu, piemēram, vārītu vistu. Pāri tai novieto bulguru.
Cep līdz 180–200°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20–30 minūtes, atkarībā no cukini lieluma. Tad pārkaisa ar rīvētu sieru un turpina cept, līdz tas ir pakusis.
Pasniedz, pārkaisītus ar sasmalcinātām pētersīļu lapiņām vai citiem zaļumiem.