Tomātu sezonas pilnbriedā jāizmēģina dažādas variācijas gatavošanā un sulīgums jāizbauda ne tikai salātos ar gurķiem un krējumu. Sātīgas vakariņas vai pusdienas var pagatavot arī no tomātiem – sapildiet tos ar apceptiem dārzeņiem un rīsiem, pa virsu pārkaisiet sieru, un maltīte gatava!
Nepieciešams:
Tomātiem nedaudz nogriež virspusi un no vidus izgrebj mīkstumu. Tomāta iekšpusi ieziež ar sāli.
Smalki sakapā sīpolu un papriku. Sakarsētā pannā apcep dārzeņus, pēc tam liek bļodā.
Novāra rīsus un pievieno tos apceptajiem dārzeņiem. Pievieno sāli, garšvielas un samaisa.
Izgrebtajos tomātos pilda dārzeņu un rīsu masu. Sapildītos tomātus liek cepamajā traukā cieši citu pie cita, pārkaisa pāri sieru un cep 200 ° temperatūrā 5–10 minūtes, proti, tik ilgi, lai izkustu siers.