Ar šampinjoniem un kuskusu pildīta paprika Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 3 paprikas,
  • pusglāze kuskusa,
  • 8–10 nelieli šampinjoni
  • 12 vai vairāk ķirštomātiņu,
  • 1 burkāns,
  • nedaudz sviesta,
  • augu eļļa cepšanai,
  • pētersīļi, dilles un citi zaļumi pēc izvēles,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Kuskusu pārlej ar verdošu ūdeni attiecībā 1:1, trauku pārklāj ar folijas gabaliņu vai kādu vāciņu un atstāj, lai 5 minūtes uzbriest.

2

Paprikām nogriež augšdaļu un izņem sēklotni, tad tās ievieto cepamajā traukā. Daļu ķirštomātiņu sagriež kubiņos un noliek sānis.

3

Burkānu nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sēnēm izlauž kātiņus un tos sasmalcina atsevišķi no cepurītēm.

4

Pannā vispirms apcep burkānu, tad pievieno sēņu kātiņus, apmaisa un pacep 2–3 minūtes. Sasmalcinātās sēņu cepurītes pievieno vēlāk, jo tās izcepas ātrāk par kātiņiem, un pacep vēl kādu brīdi.

5

Ar dakšiņu iejauc kuskusa masā nedaudz sviesta, tad pieliek klāt burkānus ar sēnēm un sagrieztajiem tomātiem, sāli pēc garšas, labi izmaisa un pilda paprikās. Virsū novieto nogrieztos papriku galiņus.

6

Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūra 15–20 minūtes – tā, lai paprikas nebūtu pārceptas un saglabātu sulīgumu. Pasniedz ar zaļumiem un ķirštomātiņiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri