Steidzīgajās darba dienās nekas nav labāks par ātri pagatavojamiem ēdieniem, kas labi piesien dūšu un ir arī veselīgi. Tomātu krēmzupa ir lieliska alternatīva dienās, kad negribas ilgi pavadīt laiku pie plīts, bet bez silta un mājās gatavota ēdiena neiztikt.
Nepieciešams:
Sīpolu un ķiploku sasmalcina, apcep uz pannas sakarsētā eļļā. Tad pievieno tomātu pastu, konservētos tomātus un uz lēnas uguns karsē 10–15 minūtes.
Pievieno pusi no pupiņām, kas nokāstas, saldo krējumu un visas garšvielas. Sablendē krēmīgā konsistencē un vēlreiz uzkarsē, līdz zupa uzmet pirmo burbuli.
Tad, ja nepieciešams, pēc garšas pievieno vēl garšvielas. Pieliek atlikušās pupiņas un pasniedzot katrā bļodiņā ieliek arī tējkaroti bazilika pesto.
Pasniedz ar grauzdētu maizīti un svaigiem zaļumiem.