Dažādu kāpostu zupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500–600 g liesas cūkgaļas,
  • 300 g ziedkāpostu,
  • 200 g brokoļu,
  • 200 g Briseles kāpostu (var izmantot saldētus),
  • 200 g kolrābju,
  • 200 g parasto kāpostu,
  • 200 g pākšu pupiņu,
  • 100 g kartupeļu,
  • 100 g burkānu,
  • 50 g sīpolu,
  • 2–3 ēdamkarotes sviesta vai cūku tauku,
  • sāls, malti melnie pipari.

Gatavošana:

1

Cūkgaļu sadala kumosa lieluma gabaliņos, ziedkāpostus un brokoļus – rozetēs, kolrābjus un burkānus sagriež kubiņos, kāpostus un kartupeļus – vidēja lieluma salmiņos, sīpolus smalki sakapā, pupu pākstis, ja nepieciešams, pārgriež vairākās daļās.

2

Sakarsētās taukvielās apcep sīpolus un burkānus, tad pievieno cūkgaļu, kāpostus un kolrābjus – apcep un visu kādu brīdi pasutina. Pielej ūdeni un uz lēnas uguns vāra gandrīz gatavu, vārīšanas laikā pēc kārtas pievienojot pupiņu pākstis un kartupeļus.

3

Atsevišķi uz pannas taukvielās izsautē Briseles kāpostus (ja galviņas ir paprāvas, tās pārgriež uz pusēm vai četrās daļās).

4

5 minūtes pirms gatavības pievieno Briseles kāpostus un brokoļus, pēc garšas piemet sāli un pieber piparus. Pasniedz ar skābu krējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas