Skābeņu zupa ar miežu putraimiem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Cafe 5, Inga Beķere
Vērtējums:

Ja Lieldienās jau ir izaugušas pirmās mazās nātres vai skābenes, pusdienu galdā lieliski iederēsies no tām vārīta zupa. Šādu zupu parasti papildina ar sasmalcinātām olām, kas arī ir atbilstoši Lieldienu tradīcijām.

Nepieciešams:

  • ūdens,
  • 150 g miežu putraimu,
  • 2–4 vidēja lieluma kartupeļi,
  • 250 g žāvētu ribiņu,
  • 150–200 g konservētu sālītu skābeņu,
  • novārītas olas (atkarībā no ēdēju daudzuma)
  • sāls, krējums.

Gatavošana:

1

Ielejiet katlā ūdeni un uzvāriet. Ūdens daudzums atkarīgs no tā, vai vēlaties šķidru zupu vai biezu. Bļodiņā vairākas reizes noskalojiet putraimus, līdz ūdens paliek caurspīdīgs.

2

Kad ūdens ir uzvārījies, pievienojiet putraimus un vāriet 10 minūtes, tad klāt lieciet kubiņos sagrieztus kartupeļus.

3

No zupas ik pa laikam noņemiet putas un pēc 10 minūtēm pievienojiet žāvētas ribiņas.

4

Zupu vāriet vēl apmēram 20–25 minūtes.

5

Beigās pievienojiet skābenes un vāriet vēl 5 minūtes. Ja nepieciešams, pievienojiet sāli.

6

Zupu lejiet bļodā, pievienojiet uz pusēm sagrieztu vārītu olu, krējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas, Lieldienas