Saldo kartupeļu, burkānu un ķirbju biezzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g ķirbja,
  • 300 g burkānu,
  • 300 g saldo kartupeļu,
  • 1 sīpols,
  • 2–3 ķiploku daiviņas,
  • nedaudz sviesta vai citu taukvielu pēc izvēles – apcepšanai,
  • 1–2 tējkarotes karija pulvera,
  • 1–1,2 l vistas buljona,
  • sāls, malti melnie pipari.

Pasniegšanai:

  • sadrupināti rieksti un sēkliņas – pēc ieskatiem,
  • zaļumi,
  • baltmaizes grauzdiņi.

Gatavošana:

1

Ķirbji, burkānus, sīpolu un saldos kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos. Burkānus un sīpolu sviestā uz pannas nedaudz apcep. Visus liek katlā, pārlej ar karstu vistas buljonu, uzvāra un uz nelielas uguns vāra mīkstus. Īsi pirms vārīšanas beigām pievieno caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploku daiviņas, sāli, piparus, kariju.

2

Katla saturu ar rokas blenderi sablendē, tad zupu vēlreiz uzvāra. Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem, pārkaisot ar sadrupinātiem riekstiem, sēkliņām un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...