Biešu krēmzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (3 porcijas):

  • 4–5 vidēji lielas novārītas bietes,
  • 300–400 ml saldā krējuma,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 1–2 ēdamkarotes ābolu etiķa,
  • šķipsna čili pulvera,
  • šķipsna malta kumīna,
  • sviests cepšanai,
  • sāls pēc garšas.
  • pasniegšanai – grauzdiņi un piparmētru lapiņas vai citi zaļumi.

Gatavošana:

1

Ķiploku daiviņas nomizo, sasmalcina, liek katla dibenā izkausētā sviestā un apcep.

2

Bietes nomizo, sagriež nelielos gabalos, pievieno katla saturam un cep 5–6 minūtes, tad pievieno kumīnu, čili, sāli un ābolu etiķi, izmaisa un cep vēl pāris minūtes.

3

Katlu noņem no pavarda, ievieto rokas blenderi un blendējot pamazām pievieno saldo krējumu, līdz izveidojas viendabīga masa.

4

Zupu lej katliņā, uzvāra. Pasniedz ar maizes grauzdiņiem, šķīvi rotā ar piparmētru lapiņu vai citiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas