Biešu krēmzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (3 porcijas):

  • 4–5 vidēji lielas novārītas bietes,
  • 300–400 ml saldā krējuma,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 1–2 ēdamkarotes ābolu etiķa,
  • šķipsna čili pulvera,
  • šķipsna malta kumīna,
  • sviests cepšanai,
  • sāls pēc garšas.
  • pasniegšanai – grauzdiņi un piparmētru lapiņas vai citi zaļumi.

Gatavošana:

1

Ķiploku daiviņas nomizo, sasmalcina, liek katla dibenā izkausētā sviestā un apcep.

2

Bietes nomizo, sagriež nelielos gabalos, pievieno katla saturam un cep 5–6 minūtes, tad pievieno kumīnu, čili, sāli un ābolu etiķi, izmaisa un cep vēl pāris minūtes.

3

Katlu noņem no pavarda, ievieto rokas blenderi un blendējot pamazām pievieno saldo krējumu, līdz izveidojas viendabīga masa.

4

Zupu lej katliņā, uzvāra. Pasniedz ar maizes grauzdiņiem, šķīvi rotā ar piparmētru lapiņu vai citiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...