Turku zirņu zupa ar krēmsieru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 1 kārba konservētu turku zirņu
  • 2–3 kartupeļi
  • 1–2 burkāni
  • 1 seleriju kāts
  • 1 sīpols
  • 2–3 ķiploku daivas
  • 1 tējkarote kaltētu Vidusjūras garšaugu
  • 1 lauru lapa
  • šķipsna sāls
  • šķipsna maltu melno piparu
  • nedaudz olīveļļas
  • dārzeņu buljons
  • pus citrona sula
  • 200 g krēmsiera

Gatavošana:

1

Kartupeļus, burkānus, seleriju kātu, sīpolu un ķiploku daivas nomizo, sasmalcina.

2

Burkānus, seleriju kātu, sīpolu un ķiplokus liek katlā, kur uz vidējas uguns ir sakarsēta olīveļļa, un 3–4 minūtes apmaisot apcep. Piemet sāli, piparus, Vidusjūras garšaugus, pielej buljonu, izmaisa, uzvāra un vāra 10 minūtes.

3

Noņem no pavarda, sablendē, pievieno kartupeļus, lauru lapas, liek uz pavarda un vāra vēl 5 minūtes. Iemaisa turku zirņus, kuriem notecināts konservu šķidrums, pavāra vēl 3–5 minūtes.

4

Noņem no pavarda, iemaisa krēmsieru, citrona sulu, liek atpakaļ uz pavarda, ļauj, lai uzmet burbuli, noņem no pavarda. Pasniedzot pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas