
Organismu attīroša zupa amerikāņu gaumē 
Nepieciešams:
1 neliela kāpostgalva,
6 vidēji sīpoli,...
Nepieciešams
Kartupeļus, burkānus, seleriju kātu, sīpolu un ķiploku daivas nomizo, sasmalcina.
Burkānus, seleriju kātu, sīpolu un ķiplokus liek katlā, kur uz vidējas uguns ir sakarsēta olīveļļa, un 3–4 minūtes apmaisot apcep. Piemet sāli, piparus, Vidusjūras garšaugus, pielej buljonu, izmaisa, uzvāra un vāra 10 minūtes.
Noņem no pavarda, sablendē, pievieno kartupeļus, lauru lapas, liek uz pavarda un vāra vēl 5 minūtes. Iemaisa turku zirņus, kuriem notecināts konservu šķidrums, pavāra vēl 3–5 minūtes.
Noņem no pavarda, iemaisa krēmsieru, citrona sulu, liek atpakaļ uz pavarda, ļauj, lai uzmet burbuli, noņem no pavarda. Pasniedzot pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar sasmalcinātiem zaļumiem.