Tomātu un ķirbju zupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1–1,5 l buljona,
  • 500 g tomātu,
  • 500 g ķirbja,
  • 2 sīpoli,
  • 50 g sviesta,
  • 100 g krējuma,
  • 1 tējkarote miltu,
  • vārīti rīsi,
  • neliels saišķītis svaigu zaļumu pēc izvēles,
  • cukurs, sāls.

Gatavošana:

1

Novāra rīsus. Tomātus nomizo, sagriež gabaliņos. Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Sīpolus nomizo, smalki sagriež. Zaļumus sasmalcina.

2

Sīpolus apcep sviestā, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pieliek tomātus un ķirbjus, brīdi pasautē, pielej buljonu, uzvāra un brīdi pavāra. Zupu sablendē, vēlreiz uzvāra, iemaisa krējumu, kas sajaukts ar miltiem, cukuru, sāli un uzvāra.

3

Pasniedzot šķīvi liek vārītos rīsus, pārlej ar zupu un pārkaisa ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas