Šķelto zirņu zupa ar kūpinājumiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 glāze šķelto zirnīšu,
  • 200 g kūpinātas gaļas,
  • pus iepakojuma kausētā siera («Dzintars» u.tml.),
  • 1–2 kartupeļi,
  • 1 burkāns,
  • 1–1,5 l ūdens,
  • lauru lapa,
  • sāls, pipari – pēc garšas,
  • zaļumi – pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Zirņus pārlej ar verdošu ūdeni un 15–20 minūtes mērcē, nolejot ūdeni vienu vai divas reizes un pārlejot atkal ar jaunu verdošu ūdeni.

2

Pa to laiku ūdenī liek vārīties kūpinātu vai žāvētu gaļu, piemēram, cūku ribiņas.

3

Kad zirņi nomērcēti, tos nokāš un pievieno ribiņām, piemet lauru lapu un piparu graudiņus.

4

Kamēr zirņi ar ribiņām vārās, kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.

5

Kad gaļa no ribiņām sāk nākt nost, to ņem āra no zupas. Kad zirņi jau kļuvuši mīkstāki, pievieno kartupeļus un burkānu. Turpina vārīt, līdz zirņi pajūk un kartupeļi ar burkānu ir mīksti.

6

Gaļu sagriež gabaliņos un liek atpakaļ zupā, iemaisa sieru, uzkarsē un ņem nost no pavarda. Pasniedz ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas