Turku zirņu zupa ar krēmsieru
Nepieciešams
1 kārba konservētu turku zirņu
2–3...
Nepieciešams:
Zirņus pārlej ar verdošu ūdeni un 15–20 minūtes mērcē, nolejot ūdeni vienu vai divas reizes un pārlejot atkal ar jaunu verdošu ūdeni.
Pa to laiku ūdenī liek vārīties kūpinātu vai žāvētu gaļu, piemēram, cūku ribiņas.
Kad zirņi nomērcēti, tos nokāš un pievieno ribiņām, piemet lauru lapu un piparu graudiņus.
Kamēr zirņi ar ribiņām vārās, kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
Kad gaļa no ribiņām sāk nākt nost, to ņem āra no zupas. Kad zirņi jau kļuvuši mīkstāki, pievieno kartupeļus un burkānu. Turpina vārīt, līdz zirņi pajūk un kartupeļi ar burkānu ir mīksti.
Gaļu sagriež gabaliņos un liek atpakaļ zupā, iemaisa sieru, uzkarsē un ņem nost no pavarda. Pasniedz ar zaļumiem.