Gaileņu krēmzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 400–500 g gaileņu,
  • 1 neliels ziedkāposts,
  • 1 batāte jeb saldais kartupelis,
  • 1 sīpols,
  • 2–3 daiviņas ķiploka,
  • dārzeņu buljons,
  • 200 ml kokosriekstu piena vai saldā krējuma,
  • pus tējkarote kaltēta oregano,
  • malti melnie pipari, sāls pēc garšas,
  • sviests cepšanai,
  • zaļumi pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Batāti nomizo, sagriež palielos gabalos, ziedkāpostu sadala rozetēs, abus dārzeņus ievieto katlā, pārlej ar nelielu daudzumu sakņu buljona un vāra mīkstus.

2

Sīpolu un ķiploku daivas nomizo, sasmalcina, apcep uz pannas viegli brūnus, pievieno katla saturam.

3

Sēnes noskalo, ja nepieciešams sagriež smalkāk, liek uz sausas pannas un maisot karsē. Kad mitrums iztvaikojis, pievieno sviestu, oregano, piparus un sāli un apcep.

4

Kad dārzeņi mīksti, zupai pievieno lielāko daļu sēņu un ar rokas blenderi sablendē, iemaisa kokosriekstu pienu tik daudz, cik šķidru zupu vēlas. Zupu vēlreiz uzkarsē. Pasniedz ar atliktajām gailenēm un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas, Svētki, Ziemassvētki