Biešu krēmzupa
Nepieciešams (3 porcijas):
4–5 vidēji lielas novārītas...
Nepieciešams:
Dārzeņus notīra un sasmalcina.
Gailenes, ja iespējams, nemazgā, bet notīra ar otu vai suku. Lielāko daļu sēņu samaļ gaļas mašīnā, bet dažas mazākas atstāj veselas. Sēnes liek uz pannas bez taukvielām un maisot iztvaicē sēņu šķidrumu, tad pievieno sviestu, sasmalcināto sīpolu un cep kādas 10 minūtes vai nedaudz vairāk, līdz ir gatavas. Izņem laukā veselās sēnītes un noliek maliņā.
Nelielā daudzumā verdoša ūdens, kam pievieno sāli, piparus un izvēlētās garšvielas, novāra dārzeņus gatavus. Noņem no pavarda, pievieno sēņu masu, sablenderē, liek uz pavarda un uzkarsē. Karstā zupā iemaisa krēmsieru. Ja zupa par biezu, tad to padara šķidrāku, iemaisot karstu pienu.
Pasniedz, šķīvja vidū novietojot dažas veselās gailenītes un zaļumus.