Šī zupa daudziem varētu radīt aizspriedumus, taču līdz brīdim, kad to pagaršo. Siltā pavasara vai vasaras dienā tā ne tikai pateicīgi atsvaidzinās, bet, pateicoties avokado, arī sātīgi pabaros. Papildiniet zupu ar cieti vārītu olu, svaigām gurķa šķēlēm, svaigi ceptu maizīti vai uzberiet virsū grauzdētas sēkliņas un baudiet šo veselīgo maltīti!
Nepieciešams:
Blenderī vai traukā liek avokado mīkstumu ar zaļumiem, izspiestu laima sulu, caur ķiploka spiedi sasmalcinātu ķiploku un nedaudz sāls. Sablendē visu kopā viendabīgā, krēmīgā konsistencē.
Kad avokado masa ir gatava, pievieno kefīru un sablendē vēlreiz, līdz iegūta vēlamā konsistence. Ja vēlaties zupu šķidrāku, pievienojiet vēl kefīru vai ūdeni, bet, ja vēlaties zupu vēl aukstāku, tad blendēšanas laikā pievienojiet pāris ledus gabaliņus.
Beigās pēc garšas vēl pieliek sāli un smalki sakapātus zaļumus.