Aukstā zupa ar kefīru un dārzeņiem
Nepieciešams:
500 ml kefīra,
1 biete,
1...
Aukstās biešu zupas ir vasaras laika klasiku klasika. Iespējams, ir cilvēki, kam bietes ne pārāk garšo, tad tās var nepievienot un uztaisīt mazliet savādāku aukstās zupas versiju – ar gaļu. Ja nu neēd arī gaļu, tad var iztikt bez tās.
Nepieciešams:
Bļodā vai katlā lej kefīru vai paniņas, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus gurķus, nelielās rozetēs sadalītu brokoli, redīsus, garenos salmiņos sagrieztu liellopa gaļu, kā arī uz rupjas rīves sarīvētu cieti vārītu olu.
Visu samaisa, pievieno zaļumus, citrona sulu, kā arī sāli, piparus, un pārējās garšvielas pēc garšas un gatavs! Ja vēlas zupu šķidrāku, tad var pievienot nedaudz ūdens.