Baltā aukstā zupa ar vārītu liellopa gaļu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Aukstās biešu zupas ir vasaras laika klasiku klasika. Iespējams, ir cilvēki, kam bietes ne pārāk garšo, tad tās var nepievienot un uztaisīt mazliet savādāku aukstās zupas versiju – ar gaļu. Ja nu neēd arī gaļu, tad var iztikt bez tās.

Nepieciešams:

  • 200–300 g vārītas liellopa vai teļa gaļas,
  • 1,5 litri kefīra vai paniņu,
  • 3–4 nelieli svaigi gurķi,
  • 1 neliels blanšēts brokolis,
  • dažādi zaļumi– dilles, lociņi,
  • 1 vārīta ola,
  • 4 nelieli redīsi,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • 2–3 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas,
  • 2 tējkarotes mārrutku,
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju.

Gatavošana:

1

Bļodā vai katlā lej kefīru vai paniņas, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus gurķus, nelielās rozetēs sadalītu brokoli, redīsus, garenos salmiņos sagrieztu liellopa gaļu, kā arī uz rupjas rīves sarīvētu cieti vārītu olu.

2

Visu samaisa, pievieno zaļumus, citrona sulu, kā arī sāli, piparus, un pārējās garšvielas pēc garšas un gatavs! Ja vēlas zupu šķidrāku, tad var pievienot nedaudz ūdens.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Aukstās, Gaļas