Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Nepieciešams:
Marinādei:
Bļodiņā liek caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploku daivas, pievieno medu, ingveru, citronu sulu, sojas mērci un rūpīgi sajauc visas sastāvdaļas. Ja nepieciešams, mērci nedaudz uzsilda, lai medus izkūst.
Lielā traukā liek gaļu, aplej ar mērci un rūpīgi apviļā marināde. Trauku nosedz ar foliju un liek uz nakti vai vismaz uz divām stundām ledusskapī ievilkties.
Iemarinētās vistas krūtiņas cep uz karstām oglēm zeltaini brūnas no abām pusēm. Bļodā pārpalikušo marinādi neizlej, bet cepoties uzsmērē uz gaļas ar otiņu.