Bērnības klasika – burkānu un zaļo zirnīšu sautējums Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 0,5 kg burkānu,
  • 300 g zaļo zirnīšu,
  • 300 ml saldā krējuma,
  • 100 g skābā krējuma,
  • 50 g sviesta,
  • 1 tējkarote cukura,
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Burkānus nomizo un sagriež mazākos gabaliņos.

2

Katlā izkausē sviestu, pievieno burkānus un tos apcep mīkstākus.

3

Pievieno zaļos zirnīšus, cukuru un ļauj visam sautēties.

4

Kad dārzeņi jau gandrīz mīksti, pielej saldo krējumu, pievieno sāli un ļauj sautēties, līdz krējums sabiezē.

5

Bauda siltu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem. Lieliska piedeva pie jaunajiem kartupeļiem, pie grilētas gaļas vai zivs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...