Risoto var gatavot ar dažādiem papildinājumiem un piedevām, tostarp arī ar dārzeņiem, kas klasisko ēdienu padara gan garšas, gan izskata ziņā savādāku un šajā gadījumā arī krāsaināku. Tas ir vēl viens burvīgs biešu ēdiens – maigs un krēmīgs. Derēs arī veģetāriešiem.
Nepieciešams:
Svarīgi: lai risoto nebūtu vienkārši rīsi ar piedevām, tam ir jābūt mazliet šķidram. Atcerieties, ka šķidrums pēc pagatavošanas vēl mazliet iesūksies rīsos.
Sakarsē eļļu uz pannas, liek smalki sagrieztu sīpolu un selerijas kātu un sautē, līdz tie pusmīksti.
Pievieno smalki sagrieztu ķiploku un rīsus, visu izmaisa, līdz rīsi ir pārklājušies ar eļļu un kļuvuši tādi kā caurspīdīgi.
Pievieno vīnu un ļauj visam vārīties uz vidējas uguns, līdz vīns ir iesūcies rīsos. Tad pievieno pa kausiņam karstu buljonu un ļauj, lai viss sautējas. Tiklīdz šķidrums ir sasūcies rīsos, lej klāt nākamo buljona porciju un tā, kamēr viss buljons ir izlietots.
Pievieno uz smalkas rīves sarīvētas bietes, visu izmaisa un ļauj visam apmēram 5 minūtes sautēties.
Noņem no uguns, pievieno sviestu un Parmezāna sieru – visu izmaisa. Uzliek vāku un ļauj apmēram 2–3 minūtes atpūsties. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigām dillēm un Parmezāna sieru.