Biešu salāti ziemai Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ziemas sezonā būsit apmierināti ar tām dažām stundām, kas veltītas virtuves darbiem un kā rezultātā top gardumi no rudens veltēm. Konservu plauktiņā noteikti atvēliet vietu dažām burciņām šo salātu, kas ļoti labi garšo gan paši par sevi, gan arī noder kā pamats biešu zupai.

Nepieciešams:

  • 3 kg jauno biešu,
  • 300 g saldās paprikas,
  • 700 g tomātu,
  • 500 g sīpolu,
  • 2 ēdamkarotes sāls,
  • 4 ēdamkarotes cukura,
  • 250 ml augu eļļas,
  • 100 g ķiploku,
  • 100 ml etiķa (9%).

Gatavošana:

1

Bietes novāra, tomātus noblanšē un novelk miziņu, sīpolus un ķiplokus nomizo, paprikām izņem sēklotni.

2

Sīpolus, papriku un tomātus sagriež kubos vai smalkās strēmelēs. Bietes sarīvē uz sakņu rīves. Ķiplokus smalki sakapā.

3

Visus dārzeņus liek katlā, pārlej ar eļļu un etiķi, pievieno garšvielas un vāra aptuveni stundu.

4

Kad salāti pietiekami ilgi karsēti, tos uzreiz sapilda burkās, aizvāko un atstāj atdzist istabas temperatūrā. Pēc tam glabā vēsā vietā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana