Pārlieto lapiņu sīrups Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 3–4 glāzes svaigu piparmētru lapiņu – jo vairāk, jo labāk,
  • 200 g ūdens,
  • 400 g cukura.

Gatavošana:

1

Notīrītas piparmētru lapiņas pārlej ar verdošu ūdeni un ar kartupeļu stampu stampā biezenī, kamēr sāk izplatīties spēcīgs piparmētru aromāts un ūdens maina krāsu.

2

Tad ūdeni nokāš, rūpīgi nospiežot sastampātās lapas, pievieno cukuru, izmaisa un uz lēnas uguns izvāra sīrupu. Starp citu, to var darīt arī mikroviļņu krāsnī – ievieto uz vairākām minūtēm, tad izņem, apmaisa un atkal uz dažām minūtēm ievieto mikroviļņu krāsnī. Tā rīkojas trīs reizes pēc kārtas.

3

Karstu sīrupu pilda pudelēs un aizkorķē.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana