Rabarberu etiķis Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šādi pagatavotam etiķim ir maiga garša, tas ir īpaši piemērots dažādiem salātiem – gan lapu, gan augļu, gan ceptas gaļas. Tumšā un vēsā vietā to var uzglabāt 3–4 mēnešus.

Nepieciešams:

  • 500 g nomizotu rabarberu,
  • 750 ml baltvīna etiķa,
  • 4 ēdamkarotes cukura,
  • 1 vaniļas pāksts.

Gatavošana:

1

Nomizotus un mazos gabaliņos sagrieztus rabarberus ieber divu litru burkā, ieliek iegrieztu vaniļas pāksti, pārlej ar etiķi. Burku uz 2–3 dienām novieto vēsā vietā.

2

Pēc tam etiķi caur sietiņu ielej katlā, pievieno vaniļas pāksti, cukuru un karsē 5 minūtes, pēc tam mazliet atdzesē. Etiķi izkāš, vaniļas pāksti sadala pēc nepieciešamības un ievieto pudelēs vai burkās, kurās ielej etiķi un attiecīgi un aizkorķē vai aizvāko.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana