Nostādinātais sīrups Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2–3 glāzes piparmētru lapiņu,
  • 2 citroni,
  • 0,5 kg cukura,
  • 0,5 l ūdens.

Gatavošana:

1

Piparmētras attīra no gružiem un vecajām lapiņām, nomazgā, nožāvē un sakapā ar nazi. No citroniem izspiež sulu.

2

Cukuru sajauc ar ūdeni un apmaisot uzvāra. Kad cukurs izkusis, pielej citronu sulu, uzvāra, izmaisa un pārlej piparmētru lapiņām. Ļauj iestāvēties istabas temperatūrā vienu diennakti.

3

Sīrupu nokāš, uzkarsē līdz +85 °C temperatūrai (šķidrums sāk «blusot», tas ir, parādās mazi burbulīši) un pilda pudelēs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana