Konservētas persiku pusītes Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1,5 kg vai nedaudz vairāk stingru vidēja lieluma persiku,
  • 400–450 g cukura,
  • kardamona graudiņi, badjana zvaigznītes, krustnagliņas.

Gatavošana:

1

Persikus rūpīgi nomazgā, noblanšē, pārliek aukstā ūdenī, pēc tam novelk miziņu. Nomizotos augļus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un ievieto sausās, tīrās burkās.

2

Burkās uz augļiem uzlej verdošu ūdeni, uzliek vāciņus un uz 15–20 minūtēm sasedz. Pēc tam ūdeni nolej atpakaļ katliņā, kopā ar cukuru uzvāra sīrupā.

3

Pa to laiku katrā burkā pēc izvēles ieliek dažus kardamona graudiņus, pusi badjana zvaigznītes un/vai vienu krustnagliņu. Uzlej verdošo sīrupu, tūlīt aizvāko, sasedz un ļauj tā atdzist. Uzglabā tumšā vietā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana