Tomātu ikri
Kabaču ikri, baklažānu ikri un... arī tomātu...
Nepieciešams:
Persikus rūpīgi nomazgā, noblanšē, pārliek aukstā ūdenī, pēc tam novelk miziņu. Nomizotos augļus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un ievieto sausās, tīrās burkās.
Burkās uz augļiem uzlej verdošu ūdeni, uzliek vāciņus un uz 15–20 minūtēm sasedz. Pēc tam ūdeni nolej atpakaļ katliņā, kopā ar cukuru uzvāra sīrupā.
Pa to laiku katrā burkā pēc izvēles ieliek dažus kardamona graudiņus, pusi badjana zvaigznītes un/vai vienu krustnagliņu. Uzlej verdošo sīrupu, tūlīt aizvāko, sasedz un ļauj tā atdzist. Uzglabā tumšā vietā.