Daudziem garšo mazsālīti gurķi, taču ne mazāk interesanti ir mazsālīti tomāti. Ārēji tie šķietami neatšķiras no svaigiem, taču tiem ir pikantāka garša
Nepieciešams:
tomāti, vēlams nelieli un gatavi.
Piedevas uz 1 l burku:
Sālījumam uz 1 l burku:
Tomātus, papriku un zaļumus noskalo. Papriku sagriež 3–4 daļās, izņem sēklotni. Ķiploku daivas nomizo.
Burkā ievieto zaļumu trio – diļļu čemurus, upeņu lapas un mārrutku lapas daļu, pieliek papriku, ķiplokus, piparus un virces. Burku piepilda ar tomātiem.
Pagatavo sālījumu – vispirms burkā ielej aukstu ūdeni (tā tiks noskaidrots nepieciešamais ūdens daudzums), tad to nolej katliņā, pieliek sāli, cukuru, uzvāra, atdzesē līdz 60 °C temperatūrai un tad lej pāri tomātiem.
Ļauj nostāvēties 2–3 dienas, pēc tam var lietot.