Mazsālīti tomāti Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Daudziem garšo mazsālīti gurķi, taču ne mazāk interesanti ir mazsālīti tomāti. Ārēji tie šķietami neatšķiras no svaigiem, taču tiem ir pikantāka garša

Nepieciešams:

tomāti, vēlams nelieli un gatavi.

Piedevas uz 1 l burku:

  • 1 neliela paprikas pāksts,
  • 2–3 diļļu čemuri,
  • 1–2 upeņu lapas,
  • puse mārrutku lapas,
  • 2 ķiploku daivas,
  • 2 melno piparu graudi,
  • 2 smaržīgie pipari.

Sālījumam uz 1 l burku:

  • 1,5 ēdamkarotes sāls,
  • 1 tējkarote cukura.

Gatavošana:

1

Tomātus, papriku un zaļumus noskalo. Papriku sagriež 3–4 daļās, izņem sēklotni. Ķiploku daivas nomizo.

2

Burkā ievieto zaļumu trio – diļļu čemurus, upeņu lapas un mārrutku lapas daļu, pieliek papriku, ķiplokus, piparus un virces. Burku piepilda ar tomātiem.

3

Pagatavo sālījumu – vispirms burkā ielej aukstu ūdeni (tā tiks noskaidrots nepieciešamais ūdens daudzums), tad to nolej katliņā, pieliek sāli, cukuru, uzvāra, atdzesē līdz 60 °C temperatūrai un tad lej pāri tomātiem.

4

Ļauj nostāvēties 2–3 dienas, pēc tam var lietot.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana