Sālītas dilles Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: www.fotoreceptes.lv
Vērtējums:

Dilles ir viena no visvairāk lietotākajām piedevām ēdieniem, bet kā tās saglabāt ziemai? Viens veids ir saldēt – saplūcam, sapakojam un saldētavā iekšā, otrs veids sasālīt – būs mazliet ķēpa, bet rezultāts visai ziemai ko lietot. Tā kā ledusskapja saldētava nav bezizmēra, tad sālām!

Sālītu diļļu recepte ir vienkārša, taču kādēļ vienam pietiek ziemā pielikt mazu šķipsniņu diļļu un ēdiens uzreiz iegūst aromātu, bet cits ber dilles saujām un labuma nekāda? Jāņem vērā trejas lietas. Pirmkārt, diļļu svaigums – noplūcām un uzreiz sālām, dienām vītušus diļļu lakstus sālīt ir bezjēdzība. Otrkārt, nekādas mazgāšanas! Liepu ziedus tējai neviens nemazgā, tad kāpēc mazgāt dilles un tādējādi zaudēt to aromātu? Treškārt, plūcam dilles pašā pusdienlaika svelmē, kad tās ir vissausākās – mums ir vajadzīgs koncentrēts aromāts, nevis ar sāls izvilktu diļļu sulu pilna burka. Ejam dārzā un plūcam maigās diļļu lapiņas kas atzarojas no lielajiem kātiem!

Nepieciešams:

  • daudz, daudz, daudz diļļu,
  • visparastākā sāls – 3 tējkarotes uz 200 gr burciņu,
  • mazliet eļļas – 1 ēdamkarote uz 200 gr burciņu.

Gatavošana:

1

Dilles sagriežam uz dēļa, cik smalki vien gribam – šoreiz kādi 3–5 mm. Ņemam rūpīgi izmazgātu 200 gramu burciņu un pildām to pilnu ar sagrieztajām dillēm, kurām uzberam nepilnu tējkaroti sāls. Visu rūpīgi sastampājam – ievērtējam kā krītas diļļu apjoms, tādēļ to vajadzēs daudz jo daudz. Atkal liekam iekšā sagrieztas dilles, sāli pa virsu un piestampājam. uz 200 gramu burciņu rēķinām apmēram trīs tējkarotes sāls.

2

Kad burciņa piestampāta pilna, uz nakti to ieliekam ledusskapī, lai dilles atsulojas.

3

Nākamajā rītā dilles piestampājam vēlreiz – apjoms atkal ir ievērojami sakrities, toties ir parādījusies diļļu sula, kas kopā ar sāli arī iekonservēs šīs dilles. Turklāt ievērojam, ka sula ir pats minimums, jo viss labums saglabājies dillēs kā tādās – tādēļ arī tās jālasa tikai saules svelmē. Lejam pāri kādu ēdamkaroti eļļas – tas pasargās diļļu virskārtu no sažūšanas. Der jebkāda eļļa – olīveļļa, saulespuķu, rapšu vai cita. Liekam vēsumā, lai gaida ziemas sezonu!

4

Eļļas kārtiņa virs dillēm ir jāsaglabā visu laiku! Ziemā, kad dilles sāk lietot, vienmēr jāskatās, lai eļļa būtu pa virsu. Ja tā nosmeļas, uzlejam vēl karoti.

2 kometāri

  • Ziedīte
    Vislabākās dilles ir sašķītas,sagrieztas un ieliktas maisiņos saldētavā,bez jebkādām sāls un eļļu piedevām.Lieto kur un kad vēlas un garša izcila.
  • Nemirstulīte
    tāpat ir labas arī sagrieztas un saldētas skābenes

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana