Rabarberu ievārījums ar apelsīniem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Rabarberu skābumu un cukura saldumu lieliski papildina apelsīni kopā ar miziņu. tieši apelsīnu miziņas rūgtenums ir tas, kas palīdz veidot noturīgu trīs garšu buķeti. Protams, vēlams apelsīnus pirms izmantošanas ļoti rūpīgi nomazgāt vai labāk izmantot bioloģiski audzētus augļus.

Nepieciešams:

  • 1 kg rabarberu kātu,
  • 2–3 mazi apelsīni,
  • 500–600 g cukura.

Gatavošana:

1

Rabarberus nomizo. Apelsīniem ar nazi nogriež mizu un to smalki sakapā, savukārt no mīkstuma izlasa sēkliņas. Visu liek katlā, pārber ar cukuru un ļauj 30–40 minūtes nosuloties.

2

Katlu novieto uz uguns, maisot uzvāra un tad apmaisot turpina vārīt uz nelielas uguns 20–30 minūtes (vai ilgāk, ja ievārījumu vēlas biezāku).

3

Gatavu ievārījumu pilda tīrās burciņās, aizvāko, sasedz ar dvieli vai segu un ļauj atdzist. Tad novieto uzglabāšanai.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana