Tomātu ikri Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kabaču ikri, baklažānu ikri un... arī tomātu ikri. Pavisam vienkārši pagatavojama recepte, kur bez tomātiem vajadzēs arī burkānus, sīpolus, augu eļļu un nedaudz garšvielu.

Nepieciešams:

  • 3 kg tomātu,
  • 2 kg burkānu,
  • 1 kg sīpolu,
  • 400–500 ml augu eļļas,
  • 1–1,5 ēdamkarotes etiķa (9 %),
  • 3 ēdamkarotes sāls,
  • 1 tējkarote maltu melno piparu,
  • 4–5 lauru lapas.

Gatavošana:

1

Dārzeņus noskalo, burkānus un sīpolus nomizo, sagriež gabaliņos, arī tomātus sagriež daivās, visu samaļ gaļas mašīnā, samaisa kopā, pielej augu eļļu, pieliek sāli, piparus, piemet lauru lapas.

2

Liek uz pavarda, uzvāra un pēc tam, laiku pa laikam apmaisot, uz lēnas uguns zem vāka vāra 1,5–2 stundas. Tūlīt pilda dezinficētās burciņās un aizvāko.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana