Nepieciešams:
Brokoļus nomazgā un ziedkopas sadala atsevišķās rozetītēs. Kātus nodala, ja nepieciešams, nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos.
Sīpolus malki sakapā. Ķiploka daiviņas nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi.
Katlā sakarsē eļļu, un tajā apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pieliek klāt kartupeļus, brokoļus, pielej dārzeņu buljonu un zem vāka uz mazas uguns 10–15 vāra, līdz saknes ir gatavas. Izņem un noliek sāņus dažas brokoļu rozetes, bet pārējo zupu ar blenderi sablendē viendabīgā masā. Pēc garšas piemet sāli, piparus, pielej klāt krējumu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, ņem nost no pavarda un iemaisa zupā sieru.
Pasniedz iepriekš sasildītos šķīvjos, vidū novietojot vienu divas sāņus atliktās brokoļu rozetes.