Brokoļu un siera sacepums Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 brokoļu galvas,
  • 150 g Čedaras vai Holandes siera,
  • 5 olas,
  • ķiploka daiva,
  • 150 ml piena,
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • eļļa vai sviests pannas ietaukošanai.

Gatavošana:

1

Brokoļus nomazgā, sadala mazākās galviņās. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno ēdamkaroti sāli un tad liek vārīties brokoļus uz 6–8 minūtēm. pēc novārīšanas tos izsmeļ no katla un liek ietaukotā cepamajā traukā.

2

Bļodiņā sakuļ olas ar pienu, krējumu, smalki sakapātu ķiploku un garšvielām, visu pārlej brokoļiem un tad bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu sieru.

3

Cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz siers izkusis zeltaini brūns.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Sacepumi, Veģetāri, Lieldienas, Līgo svētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...