Brokoļu un siera zupa   Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Tad, ja aukstā laikā ir vēlēšanās ēst kaut ko sātīgu un siltu, noteikti noderēs gardas un tumīgas zupas. Piedāvāju pagatavot brokoļu zupu, kuru gaļas ēdāji var papildināt, piemēram, ar vārītu vistas vai tītara gaļu. Šajā ēdiena gatavošanas procesā jauki ir tas, ka šis ēdiens ir ļoti ātri un viegli pagatavojams.

Nepieciešams:

  • 1 vidējs brokolis,
  • 1 litrs vistas vai dārzeņu buljona,
  • 200 g Čedaras siera,
  • 50 g uz smalkas rīves sarīvēta parmezāna vai cita cieta siera,
  • 300 ml piena,
  • 100 ml saldā krējuma,
  • 1 neliels sīpols,
  • 1–2 daiviņas ķiploka,
  • sāls, pipari pēc garšas.

 

Gatavošana:

1

Uz pannas nedaudz apcep sīki sagrieztu sīpolu un ķiploku. Katlā lej buljonu, liek iekšā sīpolus un ķiplokus un vidēji smalki sagrieztu brokoli. Kad brokolis gandrīz mīksts – tas notiek ļoti ātri – tad zupai pielej pienu, saldo krējumu, pieliek garšvielas.

2

Tad pa saujai pievieno sarīvēto sieru – nākamo liek tad, kad iepriekšējais siers ir izkusis. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...