Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Nepieciešams:
Katlā izkausē sviestā un tajā uz lēnas uguns apcep smalki sakapātu sīpolu. Pievieno miltus un, ik pa brīdim apmaisot, tos kopā ar sīpoliem viegli apbrūnina.
Pamazām lej klāt pienu un turpina maisīt, lai milti sajaucas. Tad pielej ūdeni, saldo krējumu un apmaisa. Katla saturam pievieno mazākās rozetēs sadalītus brokoļus un ļauj vārīties apmēram 10 minūtes, līdz tie pavisam mīksti.
Īsi pirms gatavības pievieno smalki sarīvētu sieru (to var aizstāt ar paciņu kausētā siera), garšvielas, apmaisa un ļauj dažas minūtes pavārīties. Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.