Burkānu krēmzupa ar apelsīnu sulu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 700 g burkānu,
  • 2 apelsīni,
  • 2–3 pastinaki,
  • 1 pētersīļu sakne,
  • 1 purava kāta baltā daļa,
  • 1–2 ķiploku daiviņas,
  • nedaudz sviesta apcepšanai,
  • sakņu buljons vai ūdens – pēc vajadzības,
  • sāls, malti melnie pipari (vai dažādu piparu maisījums) – pēc garšas,
  • grauzdiņi, zaļumi – pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Katlā sakarsē sviestu un apcep ripiņās sagrieztu purava balto daļu. Pievieno sagrieztus burkānus, pastinakus un pētersīļu sakni, pārlej ar sakņu buljonu vai ūdeni tikai tik, lai tikko kā pārsedz saknes, piemet sāli, piparus un vāra, līdz tās ir mīkstas.

2

Zupu sablendē, tajā iemaisa apelsīna sulu un kādu tējkaroti norīvētu apelsīnu miziņu, vēlreiz uzvāra. Pasniedz ar grauzdiņiem un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas