Burkānu un kokosriekstu piena krēmzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ja arī jums šķiet, ka burkānu krēmzupa ne par ko labu neliecina, šī recepte ir īstā, kurai mainīt šo priekšstatu. Patīkamā konsistence, sulīgums, saldenums un neliela deva pikantuma ir tieši tas, kas vēsajās ziemas dienās vajadzīgs.

Nepieciešams:

  • 500 g burkānu,
  • 1 sīpols,
  • taukvielas cepšanai,
  • 1 ēdamkarote kurkumas pulvera,
  • 1l dārzeņu buljona,
  • šķipsna kaltēta ingvera vai 1 cm sasmalcinātas svaigas ingvera saknes,
  • čili pulveris pēc garšas,
  • 300 ml kokosriekstu piena,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • pasniegšanai –maizes grauzdiņi un svaigi zaļumi.

Gatavošana:

1

Notīrītus burkānus sagriež gabaliņos un liek cepties uz sakarsētas pannas eļļā. Pēc brīža pievieno smalki sagrieztu sīpolu un cep, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu vai sviestu.

2

Pievieno kurkumu, pielej buljonu un vāra 15 minūtes, līdz burkāni kļuvuši mīksti.

3

Tad katla saturu sablendē, pievieno pārējās garšvielas, kokosriekstu pienu un vēlreiz uzkarsē, līdz zupa uzmet pirmo burbuli.

4

Pasniedz ar grauzdētu maizi un svaigiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas