Aukstā zupa ar kefīru un dārzeņiem
Nepieciešams:
500 ml kefīra,
1 biete,
1...
Ja arī jums šķiet, ka burkānu krēmzupa ne par ko labu neliecina, šī recepte ir īstā, kurai mainīt šo priekšstatu. Patīkamā konsistence, sulīgums, saldenums un neliela deva pikantuma ir tieši tas, kas vēsajās ziemas dienās vajadzīgs.
Nepieciešams:
Notīrītus burkānus sagriež gabaliņos un liek cepties uz sakarsētas pannas eļļā. Pēc brīža pievieno smalki sagrieztu sīpolu un cep, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu vai sviestu.
Pievieno kurkumu, pielej buljonu un vāra 15 minūtes, līdz burkāni kļuvuši mīksti.
Tad katla saturu sablendē, pievieno pārējās garšvielas, kokosriekstu pienu un vēlreiz uzkarsē, līdz zupa uzmet pirmo burbuli.
Pasniedz ar grauzdētu maizi un svaigiem zaļumiem.