Burkānu zupa ar ingveru Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Krēmīga zupa, kuras sastāvā nav tik pierastā saldā krējuma, kuru parasti mēdz likt klāt krēmzupām, līdz ar to tā ir veselīga un iepriecinās tos, kuri skaita kalorijas. Savukārt ingvers patīkami silda organismu. Zupa noteikti noderēs vēsākos vasaras vakaros. Piemērots ēdiens arī veģetāriešiem.

Nepieciešams:

  • 1 vidējs sīpols,
  • 2 daivas ķiploka,
  • 500 g nomizotu, šķēlītēs sagrieztu burkānu,
  • 1 litrs dārzeņu buljona
  • 2 tējkarotes smalki sagriezta svaiga ingvera,
  • 1 svaigi spiesta apelsīna sula,
  • 1 rozmarīna vai timiāna zariņš,
  • jūras sāls un pipari – pēc garšas,
  • mazliet čili pulvera – asumam,
  • zaļumi dekorēšanai,
  • eļļa vai sviests cepšanai,
  • sāls un pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Katlā sakarsētā eļļā vai sviestā uz mazas uguns apcep vidēji smalki sagrieztu sīpolu, ingveru un ķiploku, kamēr tie gandrīz mīksti.

2

Pievieno dārzeņu buljonu, rozmarīna zariņu, burkānus un visu vāra, kamēr burkāni mīksti. Izņem ārā rozmarīnu vai timiānu.

3

Visu sablenderē. Pievieno svaigi spiestu apelsīna sulu, izmaisa un ļauj uzvārīties. Pievieno pārējās garšvielas. Dekorē ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...