Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Krēmīga zupa, kuras sastāvā nav tik pierastā saldā krējuma, kuru parasti mēdz likt klāt krēmzupām, līdz ar to tā ir veselīga un iepriecinās tos, kuri skaita kalorijas. Savukārt ingvers patīkami silda organismu. Zupa noteikti noderēs vēsākos vasaras vakaros. Piemērots ēdiens arī veģetāriešiem.
Nepieciešams:
Katlā sakarsētā eļļā vai sviestā uz mazas uguns apcep vidēji smalki sagrieztu sīpolu, ingveru un ķiploku, kamēr tie gandrīz mīksti.
Pievieno dārzeņu buljonu, rozmarīna zariņu, burkānus un visu vāra, kamēr burkāni mīksti. Izņem ārā rozmarīnu vai timiānu.
Visu sablenderē. Pievieno svaigi spiestu apelsīna sulu, izmaisa un ļauj uzvārīties. Pievieno pārējās garšvielas. Dekorē ar zaļumiem.