Viens no veidiem kā vienkārši un gardi pagatavot veselīgu dārzeņu ēdienu. Sastāvdaļas ikviens var mainīt pats pēc savas patikas, kā arī izmantot konkrētā sezonā pieejamos dārzeņus.
Nepieciešams:
Marinādei:
Sagatavo marinādi sēnēm – visas sastāvdaļas samaisa vidēji lielā bļodā, tad tajā ieber notīrītus uz pusēm pārgrieztus šampinjonus. Kārtīgi apmaisa, lai sēnes ar marinādi ir pārklātas.
Kamēr šampinjoni marinējas, sagriež ziedkāpostu un brokoli nelielos gabalos (rozetēs), nomizo burkānus un pētersīļa saknes un sagriež plānās šķēlēs. Visu samaisa un, izņemot brokoli, liek cepamajā formā (es izmantoju taisnstūra veida keramisko), pārkaisa ar ķiploksāli, pārslaka ar mazumu eļļas, ielej formā pavisam nedaudz ūdens (apmēram 100 ml) un liek iepriekš sakarsētā krāsnī (170° C) cepties uz 15 minūtēm.
Cepamformu izņem ārā no krāsns, pieliek klāt šampinjonus kopā ar marinādi, brokoli un visu samaisa. Pa virsu liek ķiršu tomātus ar visiem zariņiem. Pārklāj ar foliju vai cepamās formas vāku, ja tāds ir, un cep 180 grādos vēl 20–30 minūtes vai kamēr visi dārzeņi mīksti.