Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Kad vārīti kartupeļi garšu kārpiņām apnikuši, šī receptes ir lieliska alternatīva. Sātīgumam var pievienot arī vistas šķiņķīšus, spārniņu vai fileju, apviļājot saldi sāļajā terijaki mērcē.
Nepieciešams:
Visus sakņu dārzeņus sagriež vēlami lielos gabaliņos, izkārto uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Apslaka ar olīveļļu un apkaisa ar nedaudz sāls un pipariem.
Cep 200 °C temperatūrā 20–30 minūtes, līdz dārzeņi kļuvuši gandrīz mīksti.
Plāti izņem no cepeškrāsns, dārzeņus aplej ar terijaki mērci un apviļā tajā, tad ieliek cepties vēl uz 5 minūtēm. Pasniedz karstus kā piedevu pie gaļas vai zivs.