Cepeškrāsnī terijaki mērcē grilēti dārzeņi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kad vārīti kartupeļi garšu kārpiņām apnikuši, šī receptes ir lieliska alternatīva. Sātīgumam var pievienot arī vistas šķiņķīšus, spārniņu vai fileju, apviļājot saldi sāļajā terijaki mērcē.

Nepieciešams:

  • 500 g kartupeļu,
  • 2 paprikas,
  • 1 neliels kabacis,
  • 300 g zaļo pākšu pupiņu,
  • 400 g burkānu,
  • 250 ml terijaki mērces,
  • olīveļļa,
  • sāls un pipari.

Gatavošana:

1

Visus sakņu dārzeņus sagriež vēlami lielos gabaliņos, izkārto uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Apslaka ar olīveļļu un apkaisa ar nedaudz sāls un pipariem.

2

Cep 200 °C temperatūrā 20–30 minūtes, līdz dārzeņi kļuvuši gandrīz mīksti.

3

Plāti izņem no cepeškrāsns, dārzeņus aplej ar terijaki mērci un apviļā tajā, tad ieliek cepties vēl uz 5 minūtēm. Pasniedz karstus kā piedevu pie gaļas vai zivs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...