Ceptas baklažānu pusītes ar mocarellu un tomātiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Cepeškrāsnī vienkārši pagatavojams ēdiens, kuram tomāti un aromātiskas garšvielas piedod svaiguma izjūtu, bet mocarellas siers – sātīgumu.

Nepieciešams:

  • 1 baklažāns,
  • 2–3 nelieli tomāti,
  • 1 mocarellas siera paciņa,
  • 2–3 ķiploka daiviņas,
  • nedaudz kaperu,
  • svaigs timiāna zariņš,
  • dažas bazilika lapiņas,
  • «Santa Maria» Vidusjūras vai Provansas garšvielu maisījums,
  • eļļa – cepšanai.

Gatavošana:

1

Baklažānu nomazgā, gareniski pārgriež uz pusēm un ievieto ar eļļu iesmērētā cepamajā traukā. Katru pusīti vēl viegli apslaka ar eļļu un uzkaisa nedaudz sakapātu ķiploku, virsū liek mocarellas un tomātu šķēlītes, tad pārkaisa ar garšvielām, bet līdzās novieto timiāna zariņu.

2

Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes. Pirms pasniegšanas izrotā ar bazilika lapiņām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...