Ķirbis ar sieru bekona šķēlītēs
Nepieciešams
400 g ķirbju
200 g šaurās,...
Cepeškrāsnī vienkārši pagatavojams ēdiens, kuram tomāti un aromātiskas garšvielas piedod svaiguma izjūtu, bet mocarellas siers – sātīgumu.
Nepieciešams:
Baklažānu nomazgā, gareniski pārgriež uz pusēm un ievieto ar eļļu iesmērētā cepamajā traukā. Katru pusīti vēl viegli apslaka ar eļļu un uzkaisa nedaudz sakapātu ķiploku, virsū liek mocarellas un tomātu šķēlītes, tad pārkaisa ar garšvielām, bet līdzās novieto timiāna zariņu.
Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes. Pirms pasniegšanas izrotā ar bazilika lapiņām.