Cepti šampinjoni ar čorizo un sieru Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Pildīti cepti šampinjoni noteikti ir ēsti, bet kas ir čorizo? Tā ir pikanta spāņu cieti žāvēta desa, kas gatavota no cūkgaļas ar paprikas piedevu. Ja nav iespējas tādu dabūt, tad to var aizstāt ar kādu tepat Latvijā ražotu cieti žāvētu desu, vēlams pikantāku. Lieliska uzkoda ballītēs! Pavisam vienkārši un ātri pagatavojami. Šai receptei iedvesmu guvu vienā no manis iecienītākajiem kulinārijas šoviem «My kitchen rules». Lai tā būtu kā lielāka uzkoda vai pat kā viegla maltīte, šampinjonu vietā var lietot portobello sēnes, jo tās izmēra ziņā ir lielākas. (Portobello, kuru pie mums reizēm var nopirkt «Stockmann» centrā, ir īpašs šampinjons –atšķirībā no parastā, ko no zemes «izdzen» mēneša laikā, ir tas delikāts, trausls, satur mazāk ūdens un nogatavojas trīs mēnešos. Turklāt, ja parastā šampinjona svaiguma pazīme ir neatvērusies cepurīte, tad attiecībā uz portobello ir gluži otrādi – saulessardziņam jābūt pavisam vaļā.)

 

Nepieciešams:

  • 20–25 vidēji vai lieli šampinjoni,
  • 1 neliels sīpols,
  • 100 g čorizo desas,
  • 1 ēdamkarote rīvmaizes,
  • 2 ēdamkarotes sarīvēta parmezāna vai kāda cita cietā siera,
  • 1 ēdamkarote smalki sagrieztu pētersīļu,
  • 1 ola,
  • 1 iepakojums mocarellas siera,
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Nomazgā šampinjonus un izlauž tiem kātiņus.

2

Sagatavo pildījumu – sīki sagriež sīpolus un liek nelielā eļļas daudzumā uz sakarsētas pannas cepties. Cep apmēram 1 minūti, tad pievieno sīki sagrieztu čorizo desu, arī apcep 1 minūti. Mazliet atdzesē.

3

Tad masai pievieno rīvmaizi, parmezāna sieru, smalki sagrieztus pētersīļus un olu. Visu kārtīgi samaisa līdz masa viendabīga. Pildījumu liek šampinjonu cepurītēs. Katrai sēnei virsū uzliek gabaliņu mocarellas siera.

4

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 10–15 minūtes vai kamēr siers izkusis. Vēlams pasniegt siltus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Veģetāri