Cepts pārpalikušais Jāņu siers Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šķiet, nav bijuši un diezin vai būs tādi Jāņi, kad nebūs palicis pāri tradicionālā siera ritulītis. Skaidrs, ka pašu par sevi to ēst nemaz vairs negribēsies, jo svētkos tas daudzkārt izbaudīts, taču tā vietā izmēģiniet sieru panētā veidā!

Nepieciešams:

  • 150 g rīvmaizes,
  • siera ritulis,
  • 2–3 olas,
  • garšvielas – pēc vēlēšanās.

Gatavošana:

1

Sieru sagriež pabiezās šķēlēs – vismaz centimetra biezumā, lai tas ātri neizkustu. Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu, lēzenā bļodā vai šķīvī ieber rīvmaizi, kas sajaukta ar garšvielām.

2

Ņem pa vienai siera šķēlei, apviļā olā, tad rīvmaizē, tad atkal olā un noslēgumā rīvmaizē. Cep lielā eļļas daudzumā uz pannas no abām pusēm, līdz siers kļuvis zeltaini brūns.

3

Pasniedz ar svaigiem salātiem vai kā uzkodu. Ļoti labi šis ceptais siers garšos arī uz maizītes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Veģetāri, Svētki, Līgo svētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...