Vistu spārniņi ar garšaugiem cepammaisā
Pavāra ieteikums:
Cepammaiss ir universāla un labi...
Šķiet, nav bijuši un diezin vai būs tādi Jāņi, kad nebūs palicis pāri tradicionālā siera ritulītis. Skaidrs, ka pašu par sevi to ēst nemaz vairs negribēsies, jo svētkos tas daudzkārt izbaudīts, taču tā vietā izmēģiniet sieru panētā veidā!
Nepieciešams:
Sieru sagriež pabiezās šķēlēs – vismaz centimetra biezumā, lai tas ātri neizkustu. Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu, lēzenā bļodā vai šķīvī ieber rīvmaizi, kas sajaukta ar garšvielām.
Ņem pa vienai siera šķēlei, apviļā olā, tad rīvmaizē, tad atkal olā un noslēgumā rīvmaizē. Cep lielā eļļas daudzumā uz pannas no abām pusēm, līdz siers kļuvis zeltaini brūns.
Pasniedz ar svaigiem salātiem vai kā uzkodu. Ļoti labi šis ceptais siers garšos arī uz maizītes.