Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Nepieciešams:
Sakarsē krāsni līdz 200 °C temperatūrai. Burkānus un kartupeļus sasmalcina, tāpat arī sīpolu un ķiplokus.
Pannā liek sīpolu, burkānus, kartupeļus, ķiploka daivas, lauru lapas un olīveļļu. Visu samaisi, lai dārzeņi pārklājas ar eļļu. Tad uzber sāli un piparus. Cep apmēram 40–45 minūtes.
Gatavos dārzeņus pieliek karstam buljonam un vāra 5 minūtes, pēc tam masu sablenderē un pievieno saldo krējumu, tad vēlreiz uzvāra līdz pirmajam burbulim.
Pasniedz ar svaigi ceptiem rupjmaizes ķiploku grauzdiņiem un pētersīļu zaļumiem.