Ceptu burkānu biezzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 350 g nomizotu burkānu,
  • 150 g nomizotu kartupeļu,
  • 1 liels sīpols,
  • 3 lielas ķiploka daivas,
  • 2 lauru lapas,
  • pustējkarote sāls,
  • svaigi malti melnie pipari,
  • 700 ml karsta vistas vai dārzeņu buljona,
  • 125 ml salda krējuma,
  • olīveļļa cepšanai,
  • pasniegšanai – rupjmaizes ķiploku grauzdiņi un pētersīļu zaļumi.

Gatavošana:

1

Sakarsē krāsni līdz 200 °C temperatūrai. Burkānus un kartupeļus sasmalcina, tāpat arī sīpolu un ķiplokus.

2

Pannā liek sīpolu, burkānus, kartupeļus, ķiploka daivas, lauru lapas un olīveļļu. Visu samaisi, lai dārzeņi pārklājas ar eļļu. Tad uzber sāli un piparus. Cep apmēram 40–45 minūtes.

3

Gatavos dārzeņus pieliek karstam buljonam un vāra 5 minūtes, pēc tam masu sablenderē un pievieno saldo krējumu, tad vēlreiz uzvāra līdz pirmajam burbulim.

4

Pasniedz ar svaigi ceptiem rupjmaizes ķiploku grauzdiņiem un pētersīļu zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...