Cukīni biezzupa ar dillēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 3–4 cukīni,
  • 2 sīpoli,
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sviests apcepšanai,
  • 600–700 ml ūdens,
  • puse kārbas kausētā siera,
  • pipari, sāls – pēc garšas
  • pasniegšanai – saišķītis diļļu,
  • pēc ieskatiem – dažas cepta bekona šķēles.

Gatavošana:

1

Sīpolu sasmalcina un apcep sviestā. Cukīni notīra, sasmalcina, atstājot dažas šķēles pasniegšanai, pievieno sīpoliem un cep dažas minūtes, pēc tam veselās cukīni šķēles izņem laukā. Pielej ūdeni, uzvāra. Zupu sablendē vienmērīgā masā, iemaisa kausēto sieru, piemet sāli, maltus melnos piparus, vēlreiz uzvāra.

2

Pasniedzot šķīvī ievieto apceptās cukīni ripiņas, pēc vēlēšanās – arī apceptu, sasmalcinātu bekona šķēlīti. Pārkaisa ar smalki sagrieztām dillēm. Ļoti labi garšo ar grauzdētu maizi.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...