Ļoti gards dārzeņu ziemas sautējums. Lieliska ģimenes maltīte, kas būs gana sātīga gan veģetārā veidā, gan pēc saviem ieskatiem to pasniedzot ar gaļu vai zivi.
Nepieciešams:
Nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiņos kabaci. Paprikas, nomazgā, izņem sēkloti un arī sasmalcina kubiņos. Sīpolus nomizo un smalki sagriež.
Palielā pannā ar biezu dibenu sakarsē taukvielas – var, protams, izmantot eļļu, bet ar sviesta piedevu sanāk garšīgāk. Sīpolus apcep caurspīdīgus, tad pievieno un apcep kabaci un paprikas. Liek klāt izvēlētās garšvielas, konservētās pupiņas un pārlej ar divām glāzēm šķidruma. Uzliek vāku un sautē apmēram pusstundu.
Pirms noņemšanas no pavarda caur ķiploku spiedi piespiež ķiploka daiviņu, izmaisa, uzvāra un ņem nost. Ja vēlas, kopā ar ķiploku var pievienot arī 2–3 ēdamkarotes skābā krējuma vai tomātu mērci.