Dārzeņu sautējums pie gaļas vai zivs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ļoti gards dārzeņu ziemas sautējums. Lieliska ģimenes maltīte, kas būs gana sātīga gan veģetārā veidā, gan pēc saviem ieskatiem to pasniedzot ar gaļu vai zivi.

Nepieciešams:

  • 1 vidēja lieluma kabacis,
  • 300 g konservētu pupiņu,
  • 1–2 sarkanās un dzeltenās paprikas,
  • 2 sīpoli,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • sāls un garšvielas – pēc vēlēšanās,
  • taukvielas sautēšanai.

Gatavošana:

1

Nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiņos kabaci. Paprikas, nomazgā, izņem sēkloti un arī sasmalcina kubiņos. Sīpolus nomizo un smalki sagriež.

2

Palielā pannā ar biezu dibenu sakarsē taukvielas – var, protams, izmantot eļļu, bet ar sviesta piedevu sanāk garšīgāk. Sīpolus apcep caurspīdīgus, tad pievieno un apcep kabaci un paprikas. Liek klāt izvēlētās garšvielas, konservētās pupiņas un pārlej ar divām glāzēm šķidruma. Uzliek vāku un sautē apmēram pusstundu.

3

Pirms noņemšanas no pavarda caur ķiploku spiedi piespiež ķiploka daiviņu, izmaisa, uzvāra un ņem nost. Ja vēlas, kopā ar ķiploku var pievienot arī 2–3 ēdamkarotes skābā krējuma vai tomātu mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Sacepumi, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...