Dārzeņu un zivju zupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Karsts vasaras laiks, izsalkums un nogurums – pēc lieliski pavadītas augusta dienas ir pelnīta garda maltīte, un zivju zupa ir kā radīta šādām reizēm. Ne par sātīgu, ne par pliekanu!

Nepieciešams:

  • 1 kg zivju zupas izlases (galva, astes daļas),
  • 3 l ūdens,
  • 2 sīpoli,
  • 5 kartupeļi,
  • 3 burkāni,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • sātīgumam papildus var pievienot tomātus savā sulā vai kausēto sieru.

Gatavošana:

1

Gatavo buljonu. Katlā liek zivju zupas izlasi, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un piparus. Vāra 30 minūtes, līdz zivs atdalās no asakām un kļuvusi mīksta. Ik pa brīdim nosmeļ putas.

2

Buljonu nokāš iepriekš izmazgātā marlē, lai šķidrums satek katlā. No asakām atdala gatavo gaļu, ko pēc tam pievienot zupai. Ja nepieciešams, zivi sagriež mazākos gabalos.

3

Smalki sakapā sīpolus un liek cepties uz lēnas uguns, pārkaisot ar šķipsnu sāls un cukuru, lai tie nedaudz karamelizējas.

4

Kad sīpoli apcepušies caurspīdīgi, pievieno kubiņos sagrieztus burkānus un tos nedaudz apcep.

5

Sīpolus ar burkāniem liek katlā ar nosmelto buljonu (bez zivs).

6

Sagriež nomizotus kartupeļus mazos kubiņos un pievieno zupai. Vāra, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti.

7

Pievieno zivi, ja vajag – pēc garšas vēl piparus, sāli. Dažas minūtes pavāra un tad atstāj zem vāka ievilkties.

8

Bauda ar skābo krējumu, svaigiem zaļumiem un maizes riecienu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Zivju un jūras produktu

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...