Karsts vasaras laiks, izsalkums un nogurums – pēc lieliski pavadītas augusta dienas ir pelnīta garda maltīte, un zivju zupa ir kā radīta šādām reizēm. Ne par sātīgu, ne par pliekanu!
Nepieciešams:
Gatavo buljonu. Katlā liek zivju zupas izlasi, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un piparus. Vāra 30 minūtes, līdz zivs atdalās no asakām un kļuvusi mīksta. Ik pa brīdim nosmeļ putas.
Buljonu nokāš iepriekš izmazgātā marlē, lai šķidrums satek katlā. No asakām atdala gatavo gaļu, ko pēc tam pievienot zupai. Ja nepieciešams, zivi sagriež mazākos gabalos.
Smalki sakapā sīpolus un liek cepties uz lēnas uguns, pārkaisot ar šķipsnu sāls un cukuru, lai tie nedaudz karamelizējas.
Kad sīpoli apcepušies caurspīdīgi, pievieno kubiņos sagrieztus burkānus un tos nedaudz apcep.
Sīpolus ar burkāniem liek katlā ar nosmelto buljonu (bez zivs).
Sagriež nomizotus kartupeļus mazos kubiņos un pievieno zupai. Vāra, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti.
Pievieno zivi, ja vajag – pēc garšas vēl piparus, sāli. Dažas minūtes pavāra un tad atstāj zem vāka ievilkties.
Bauda ar skābo krējumu, svaigiem zaļumiem un maizes riecienu.