Ērkšķogu čatnijs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ērkšķogas ir vienas no tām ogām, kuras pilniem traukiem glabājas un gaida īsto brīdi izmantojumam. Ja ievārījumu gatavošana kļuvusi jau par klasiku, tad vērts pagatavot šo čatniju, kas būs laba piedeva dažādiem sāļajiem ēdieniem.

Nepieciešams:

  • 200 g diļļu,
  • 2 kg ērkšķogu,
  • 2 ēdamkarotes sāls,
  • 100 g ķiploku.

Gatavošana:

1

Ķiploku daivas nomizo, dilles sasmalcina, ērkšķogas notīra no kātiņiem.

2

Visu liek blenderī, piemet sāli un sablendē putriņā. Pēc garšas var regulēt un pievienot vairāk vai mazāk sāls un ķiplokus, saldumam var pievienot nedaudz cukura.

3

Masu pilda mazās burciņās ar skrūvējamo vāciņu un uzglabā ledusskapī. Bauda kopā ar šašliku vai kā mērci pie grilētiem dārzeņiem.

4

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana