Nepieciešams:
Fenheli un puravus nomazgā un sagriež strēmelītēs. Pannā uzkarsē olīveļļu, pieber maltus melnos piparus un maltas melnās sinepes (ja to nav, var pievienot pustējkaroti krievu sinepju), garšvielas apcep 30 sekundes, tad pievieno fenheli un puravus. Cep uz vidējas uguns, kamēr fenhelis paliek nedaudz mīksts. Tad pievieno sakapātas ķiploka daiviņas un cep vēl minūti.
Lielākā bļodā sakuļ olas, pievieno kubiņos sagrieztu Fetas sieru un iemaisa fenheļa–puravu masā. Tad masu liek vienā lielā vai vairākos mazākos cepamajos traukos un liek līdz 200°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 30–35 minūtēm, kamēr sacepums paliek zeltaini brūns. Ja cepamie trauciņi ir mazāki, tos pilda aptuveni 2∕3 no tilpuma, lai cepoties nepāriet pāri malām.
Kad gatavs, ļauj 10 minūtes atdzist un tad pasniedz. Šis aromātiskais un sātīgais sakņu ēdiens labi garšo ar grilētu zivi.