Folijā cepta pildīta dorada Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Doradu jeb zeltaino jūras karūsu pilda ar kaltētiem tomātiem, kaperiem un svaigām kinzas lapiņām. Pasniedz ar čili mērci un zaļumiem.

Nepieciešams:

  • dorada –1 zivs ap 400 g,
  • 20 g kaltētu tomātu eļļā,
  • 10 g kaperu,
  • 10 g dažādu zaļumu,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • sāls, melnie pipari pēc garšas,
  • 1 citrons,
  • čili mērce (nopērkama jau gatava),
  • 10 g skābā krējuma,
  • 20 g majonēzes),
  • 30 g dažādu veidu salātu,
  • 30 g ķirštomātu,
  • 20 g redīsu.

Gatavošana:

1

Vispirms notīrām doradu, tad gatavojam tai pildījumu. Zivs pildījumam sakapā kaperus, kaltētus tomātus, ķiplokus, zaļumus, tad visam pievieno sāli, piparus un citronu sulu, samaisa un ievieto zivī. Zivi ietinam folijā un liekam cepties uz grila, cepot katru pusi aptuveni 6–8 minūtes.

2

Čili mērces gatavošanai izmantojam gatavo čili mērci, ko sajaucam viendabīgā masā ar majonēzi un skābo krējumu.

3

Grilā pagatavoto zivi pasniedzam ar čili mērci un zaļumiem – salātiem, ķirštomātiem un redīsiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni, Grillējam, Pikniks, Līgo svētki