Franču sīpolu zupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (6–8 porcijām):

  • 1 kg sīpolu,
  • 50 g sviesta,
  • 1 l liellopa buljona,
  • 200 ml sausa baltvīna,
  • 1 ēdamkarote miltu,
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • 2 zariņi rozmarīna,
  • 200 g labi kūstoša siera, piemēram, Čedaras,
  • baltmaizes grauzdiņi.

Gatavošana:

1

Sīpolus nomizo un ar kombaina palīdzību vai rīvi sasmalcina strēmelēs. Uz lēnas uguns sakarsē katlu ar sviestu un liek cepties sīpolus. Ļoti svarīgi tos sutināt lēni – tas var prasīt 10–15 minūtes.

2

Kad sīpoli samazinājušies apjomā uz pusi un kļūst viegli brūngani, pievieno cukuru un nepārtraukti maisot, sutina, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

3

Karamelizētajiem sīpoliem pievieno miltus, visu apmaisa tos un tad pielej vīnu, ļaujot sīpoliem tajā sutināties aptuveni 10 minūtes.

4

Tad pielej buljonu, pievieno sāli, piparus, rozmarīna zariņus, un vāra aptuveni 30 minūtes.

5

Kad zupa gatava, to pilda māla traukos, virspusē uzgremdē grauzdiņus, pārber sieru un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. cep tik ilgi, līdz siers izkusis. Ja nav māla trauku, zupu servē šķīvjos, bet izmanto tikko apgrauzdētus grauzdiņus, lai siers labāk izkūst.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas, Dārzeņu zupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...