Franču sīpolu zupa ar grauzdiņiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g balto sīpolu,
  • 2 ēdamkarotes sviesta,
  • 1 ēdamkarote miltu,
  • 800 ml gaļas buljona,
  • 200 ml sausā baltvīna,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • baltmaizes šķēles pasniegšanai,
  • labi kūstošs siers pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Sīpolus nomizo un sagriež smalkās ripiņās. Ja vēlas, sīpolus var sarīvēt ar dārzeņu ēveli vai uz sakņu rīves kombainā.

2

Lielā katlā izkausē sviestu un uz lēnas uguns liek sautēties sīpolus, tos ik pa brīdim apmaisot, lai nepiedegtu. Pēc brīža uguni palielina, lai tie straujāk sautējas, un vienlaikus nepārtraukti maisa, lai tie kļūst caurspīdīgi. Tad tiem pārkaisa miltus un apcep zeltaini brūnus.

3

Pielej buljonu, baltvīnu un karsē, līdz viss sāk vārīties. Uzliek katlam vāku un ļauj zupai vārīties aptuveni 15 minūtes, kamēr sīpoli kļuvuši pavisam mīksti. Pēc garšas pievieno sāli, piparus.

4

Sakarsē cepeškrāsni 200 °C temperatūrai. Pa to laiku uz sausas pannas apcep maizes šķēles.

5

Gatavo zupu lej karstumizturīgos traukos, pāri pārliek maizes šķēles un pa virsu pārber sieru.

6

Cep 5–7 minūtes, līdz siers izkusis un nedaudz apbrūnējis.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas, Dārzeņu zupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...