Gailenes ar krējuma mērci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • kartupeļi – piedevām,
  • 600 g svaigu sēņu,
  • 1 sīpols,
  • 1–2 ēdamkarotes sviesta,
  • 1 ēdamkarote rupja maluma kviešu miltu,
  • 0,5–1 glāze salda krējuma,
  • sāls, pipari,
  • diļļu un/vai pētersīļu zaļumi.

Gatavošana:

1

Liek gatavoties kartupeļus – tos var vārīt mizotus (lai būtu gardāki, vārot piemet diļļu kātus), bet var arī ar visu mizu cept cepeškrāsnī, sadalītus porcijās un ieliktus podiņā, kurā ieklāts folijas gabaliņš.

2

Lai gailenes nepievilktos ar ūdeni, tās notīra ar rupju saru otu un, ja nepieciešams, nokasa ar nazi. Lielākās sēnes sagriež uz pusēm vai vairākās daļās.

3

Sīpolu smalki sagriež, liek karstā pannā ar izkausētu sviestu un apcep zeltainus.

4

Pannas saturam pievieno notīrītās gailenes un 10 minūtes sutina zem vāka. Tad vāku noņem un ļauj sēņu šķidrumam iztvaikot. Gatavās sēnes ar karoti izceļ no pannas un uzglabā siltumā.

5

Ja nepieciešams, palikušajiem sīpolu kriksīšiem pievieno vēl nedaudz sviesta, piemet vienu karoti rupja maluma kviešu miltu (ar tiem mērces sanāk garšīgākas), sāli pēc garšas un maisot izkarsē. Tad, kuļot ar putojamo slotiņu, nelielām porcijām pievieno saldu krējumu. Maisot karsē, līdz mērce iegūst nepieciešamo biezumu. Ja mērci vēlas īpaši viendabīgu, to var sablenderēt.

6

Uz šķīvja liek vārītos kartupeļus un ceptās gailenes, papildina ar mērci, pārkaisa ar zaļumiem. Ja vēlas, salātu vietā var pielikt marinētus gurķīšus. Ja kartupeļi cepti cepeškrāsnī, tad porciju trauka ceptajiem kartupeļiem ar dakšiņu nedaudz atbīda vaļā mizu, liek virsū gailenes un mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Sēņu ēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...